Gyógyító kezek: Reiki Terápia – Természetes, Holisztikus, Hatékony…

Healing hands picture Hun

Tudod mi a legtöbb betegség hátterében meghúzódó probléma? Az amelyik a gondolataidat összezevarja, eldeformálja az alakod, kizökkent az érzelmi egyensúlyodból, és ha nem vigyázol még a spirituális utadról is képes lelökni? Kitaláltad, a stresszről van szó.

A stressz tényleg olyan rossz dolog?

„A stressz azt jelenti, hogy túl sok szellemi vagy érzelmi nyomás alatt állsz. Ez a nyomás akkor alakul stresszé, amikor úgy érzed ezzel már képtelen vagy megbírkózni. Az emberek különféleképpen reagálnak a stresszre, vagyis ami az egyik embernek már kellemetlen érzés, a másiknak egyszerűen motiváció.„(www.nhs.co.uk)

A stressz jó esetben egy rövid ideig tartó, csak átmenetileg fennálló válasz reakció a testedben, ami éberen tart, segíti a koncentrációdat… Viszont amikor ez az állapot állandóvá válik a mindennapi életedben az súlyos egészségi problémákat okoz, rossz hatással van a teljesítőképességedre mind a munkában, a párkapcsolatodban, és az életed minden egyéb területén.

Hogyan tudsz a stresszel megbírkózni?

Woman doing qi gong tai chi exercise

Először is meg kell tanulnod relaxálni, megnyugodni, kikapcsolódni. Mivel mindannyiunk energiája különböző mindenkinek meg van a saját mozgásformja, ami az idegeit nyugtatja, legyen az jóga, testépítés, tánc vagy éppen valami más. Bármire is essen a választásod kell, hogy legyen valami, amivel egyensúlyba tudod hozni az energiáidat.

A testmozgás ugyan hatékony formája a stressz levezetésének, bizonyos esetekben az illető energia rendszere már annyira kilendült az egyensúlyi állapotból, hogy nekik már másfajta segítségre is szükségük van, hogy érzelmileg és szellemileg is újra kiegyensúlyozottá váljanak.

Miért veszélyes az, ha nem tudsz relaxálni?

011ea

Ha hosszabb időn keresztül stresszben élsz, az elég kellemtelen érzés. Ezért a legtöbben gyors, könnyű megoldással próbálják ezt az állapotot elnyomni: tablettákat szednek, evésbe menekülnek, vagy éppen alkohollal, drogokkal próbálják elnyomni ezt az érzést… Sajnos ezek a módszerek hosszú távon még több kárt okoznak. így válnak függővé…

Persze hogy elfoglalt vagy, annyi mindent próbálsz a napjaidba beleilleszteni: ott a munka, a család, a párkapcsolatod, a barátok, a napi feladataid otthon, a gyerekekre vigyázni… Ennek eredményeként egy őrült körforgásba kerülsz és éppen arról feledkezel meg, aki a legfontosabb az életedben, TE magad. Ennek eredményeként az energiaszinted egyre mélyebbre zuhan, egyre irritáltabb leszel, idegesebb, és hirtelen rádöbbensz, hogy kiürültél, már minden csak problémának látszik, eltűnt az élvezet, és már csak a túlélésért harcolsz.

Ne aggódj! Van megoldás

Energia terapeuta vagyok, és már majdnem öt éve Reiki gyógyítással is foglalkozom. Ezalatt az idő alatt egyre több ember fordult segítségért ehhez a japán gyógyító művészethez a holisztikus gyógyítás területén.

Ma már a klienseim között az üzletemberek és üzletasszonyoktól egészen az otthon maradó anyukákig mindenféle háttérrel rendelkező ember megtalalható. Az a közös bennük, hogy a stressz által felborult energia renszerük különféle problémákat okoz az életükben, munkájukban, egészségükben…

Mi is az a Reiki?

A Reiki gyógyítás egy olyan energia terápia, ami a lényed mind a négy szintjén működik: fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális.

A terapeuta ezt a magas frekvenciájú energiát a saját energia központjai (csakrái) segítségével egy csatornát képezve az energiának juttatja be a te energia testedbe, amelynek segítségével képes az energia egyensúlyt visszaállítani a fizikai testedben, mialatt egy nagyon mély nyugalmi állapotot idéz elő benned. Ez egy igazán kellemes és mindenki számára egyedi élmény.

Reiki bubbles woman

Tehát a munkám az, hogy segítek a klienseimnek abban, hogy nyugalmi állapotba kerüljenek. Olyan nélkülözhetetlen információt tanítok nekik és olyan eszközökkel vértezem fel őket, amelyek segítségével képesek az energiájuk védelmét és a megemelkedett energia szintjüket fenntartani:

  • ezáltal kitisztul az elméjük, újra képesek lesznek koncentrálni,
  • élvezik a Reiki által megnövekedett energia szintjüket, vagyis újra áramlik a kreatív energiájuk, és ismét eredményeket és sikereket érnek el mind a munkájukban, mind a magánéletükben,
  • érzelmileg kiegyensúlyozottakká válnak, nő az önbizalmuk, jobbá válik a párkapcsolatuk, ahogy egyre nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbakká válnak,
  • és nem utolsó sorban megtanulják kezelni az energiájukat és újra boldogok lehetnek.

Szabadulj meg a stressztől! Relaxálj, Gyógyulj, Töltődj fel energiával a Reiki Terpia segítségével

Reiki banner 2015 new

Lehet, hogy most azt gondolod: „Igen, ez jól hangzik, de vajon nekem is segítene?„ Szerintem a legjobb módszer arra, hogy eldöntsd az az, ha kipróbálod. Addig is összegyűjtöttem néhány véleményt hírességektől az eltelt 5 évből, akiknek az élete nem mindennapi, így a szokásosnál nagyobb mennyiségű stressznek vannak kitéve. Ők ezt tapasztalták miután kipróbálták ezt a hatásos, japán, gyógyító kezeknek is nevezett terápiát:

„A Daily Mail egyik cikkében, Michael Flatley (Lord of the Dance) táncművész így nyilatkozott: „ Az orvosok azt mondták 60 napig nem táncolhatok, de a Reikivel 4 nap alatt felgyógyultam… Azt hiszem ez mindent elmond. Ez a fajta gyógyítás segít a sérüléseim leküzdésben olyan rövid idő alatt, amire a hagyományos gyógyítás képtelen.„

Michael Flatley - www.dailymail.co.uk
Michael Flatley – www.dailymail.co.uk

„Christina Aguilera ennek a spirituális gyógyító technikának tulajdonítja 13.6kg-os súlycsökkenését, jelentette a ContactMusic. „Ez egy japán gyógyítási mód, amely a testet, érzelmeket, elmét és a lelket hozza egyensúlyba. Christina hozzátette, hogy a Reiki mellett alacsony szénhidrát tartalmú diétának és jóga gyakorlatoknak is köszönheti az új külsejét, de a Reiki segített neki abban, hogy a célra tudjon összpontosítani, fegyelmezetten étkezzen és továbbra is képes legyen leadni a kilóiból. Ő egy héten háromszor keresi fel a Reiki mesterét.„ www.womenshealthmag.com

Christina Aguilera - www.womenshealthmag.com
Christina Aguilera – www.womenshealthmag.com

Azoknak a Hollywood-i sztároknak a listája, akik a stressz leküzdésére vagy éppen életük más területének orvoslására a Reikit választották igen hosszú. Itt csak néhányukat említem meg: Halle Berry, Sandra Bullock, Goldie Hawn, Kate Hudson, Helen Hunt, Angelina Jolie, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Sharon Stone, Uma Thurman… www.cbspiritmindbody.com

A saját klienseim véleménye közül is szeretnék néhányat itt feltűntetni:

„ Reiki a számomra a leggyorsabb és leghatékonyabb út az energia szintem növelésére, arra, hogy lecsillapítsam a folyton száguldó gondolataimat, és visszanyerjem az egyensúlyomat. Ez az én titkos energiaforrásom, amelynek segítségvel bármilyen akadályt, kihívást le tudok küzdeni. A legjobb holisztikus segítség.„ (Victoria, UK)

„Én nagyon sokat szenvedtem a bennem felgyülemlett harag és frusztráció miatt. Reiki segített abban, hogy megtanuljam kezelni az érzseimet. Most boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érzem magam és a dolgokat sokkal pozitívabban látom.„ (Glenda, UK)

new years resolution 4

 „Amióta Reiki terápiára járok sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, és könnyebben tudom irányítani az életemet.„ (Anna, UK)